Εαρινό Πρόγραμμα "ΤΑΙ ΤΣΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" 2014

Ολοκληρώθηκε το ετήσιο εαρινό πρόγραμμά  "ΤΑΙ ΤΣΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" 2014, που γίνεται στην Ακροκόρινθο κάθε χρόνο Μάιο & Ιούνιο.
Το πρόγραμμα αυτό προσφέρεται δωρεάν από τη "Πηγή του Νεαρού Δάσους" Κορίνθου για όλους τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να γνωρίσουν την τέχνη της "Υψιστης Αρχής".
Το πρόγραμμα για φέτος με την ολοκλήρωση  του πρώτου από τα 6 μέρη της παλαιάς μορφής Τάι Τσι "Λάο Τζιά" έλαβε τέλος και το ραντεβού ανανεώνεται για του χρόνου.
Παραθέτουμε ένα φωτογραφικό υλικό σαν επίλογο της φετινών μας συναντήσεων.
Καλό καλοκαίρι!
Christos Panagopoulos (Yan Shan)
 

Πρόγραμμα 2014-2015
Κινήσεις πρώτης ενότητας.

 1. Προπαρασκευαστική στάση ή Αρχική Θέση 预备式 (Yùbèi shì)  ή 起势 (Qǐ Shì)
 2. Χτύπημα του κονιάματος με Γροθιά Διαμάντι 金刚捣碓 (Jīngāng dǎo duì)
  "Τζιν Γκανγκ" 金刚 (Jīn Gāng) συνήθως μεταφράζεται ως Φύλακας Βούδας Πολεμιστής ή Vajra (σανσκριτικά: वज्र) που σημαίνει Διαμάντι. Ωστόσο, η χρήση του Τζιν Γκανγκ συνήθως αναφέρεται σε κάποιον που είναι πολύ ισχυρός.
 3. Κρατώντας το ένδυμα από την μέση   揽扎衣 (Lǎn zhā yī)
  Πολλές μεταφράσεις αναφέρονται ως το "νωχελικό κράτημα του ρούχου" ή "τεμπέλικο κράτημα". Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα τεμπέλικο σε αυτήν την κίνηση. Ο χαρακτήρας στα παραδοσιακά κινέζικα αναφέρεται στο "μέσο" και όχι στο "τεμπέλικο. Απλά στην απλοποιημένη μορφή ο χαρακτήρας σημαίνει "τεμπέλικος"
 4. Έξι Φραγές και Τέσσερα Κλεισίματα 六封四闭  (Liù fēng sì bì)
 5. Μονό Μαστίγιο 单鞭 (Dān biān) 
 6. Χτύπημα του κονιάματος με Γροθιά Διαμάντι 金刚捣碓 (Jīngāng dǎo duì)
 7. Η άσπρη Χήνα ανεμίζει τα φτερά της 白鹅亮翅 (Bái é liàng chì)
  Αν και η στάση συνήθως αναφέρεται στο "γερανό" πο υανεμίζει τα φτερά του Στο χωριό Τσεν, δεν υπάρχουν γερανοί, αλλά πολλές χήνες έτσι το σωστό είναι "η λευκή χήνα".
 8. Διαγώνια θέση 斜行 (Xié xíng)
 9. Ξεσκόνισμα γονάτου 搂膝 (Lǒu xī )
 10. Τρία βήματα προς τα εμπρός ή 上三步 (Shàng sān bù)
 11. Διαγώνια θέση 斜行 Xié xíng
 12. Ξεσκόνισμα γονάτου 搂膝 (Lǒu xī )
 13. Τρία βήματα προς τα εμπρός ή 上三步 (Shàng sān bù)
 14. Κρυφή Γροθιά 掩手肱拳 (Yǎn shǒu gōng quán)
  Η δεξιά γροθιά δεν έχει κλείσει καλά. Η στιγμή της πρόσκρουσης είναι περίπου ένα δέκατο του δευτερολέπτου, όταν συναντά τον αντίπαλο και μόνο τότε είναι σφιχτή. Αμέσως μετά αφού το "Τζιν" (έκρηξη) φτάσει στην γροθιά και μετά την επαφή, χαλαρώνει ολόκληρο το σώμα.
 15. Χτύπημα του κονιάματος με Γροθιά Διαμάντι 金刚捣碓 (Jīngāng dǎo duì)

Οι πηγές του παρόντος δικτυακού τόπου είναι κυρίως από το shaolin.com.gr με την άδεια του κατόχου καθώς και από άλλες διασταυρωμένες πληροφορίες από πρακτική γνώση, μελέτη και προσωπική έρευνα του δασκάλου της σχολής "Πηγή του Νεαρού Δάσους" Κορίνθου Χρήστου Παναγόπουλου. Christos Panagopoulos (Yan Shan)
Το υλικό του παρόντος τόπου (φωτογραφίες & βίντεο) προέρχονται από μαθήματα, γεγονότα και δραστηριότητες (εντός και εκτός) της σχολής "Πηγής του Νεαρού Δάσους" Κορίνθου καθώς και από ταξίδια του δασκάλου της στην Κίνα.
Πηγή του Νεαρού Δάσους Κορίνθου
Τέρμα Φλιούντος, Καλλιθέα, 20100 Κόρινθος
Επικοινωνήστε με email εδώ
Περισσότερα

Η αναδημοσίευση κειμένων και λοιπών στοιχείων (γραφικών, φωτογραφιών κλπ) επιτρέπεται με την άδεια του κατόχου και την αναγραφή της σχετικής πηγής τους.
© 2007 - 2023 taiji.com.gr, σαολιν.gr - Web Design & Hosting by eDesigner