Αναγνωρίστηκε το Τάι Τσι ως «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας» από την UNESCO

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 - Ο Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) αναγνώρισε το Τάι Τσι Τσουάν ως «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας».

Η απόφαση ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης της Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO για τη Διασφάλιση της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς που πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 19 Δεκεμβρίου στο Κίνγκστον, πρωτεύουσα της Τζαμάικα.

Το Τάι Τσι Τσουάν, εντάσεται σε ένα είδος παραδοσιακών πολεμικών τεχνών και γεννήθηκε στα μέσα του 17ου αιώνα σε ένα μικρό χωριό με το όνομα Τσεν Τζια Γκου (Chenjiagou) που βρίσκεται στην επαρχία Henan της Κεντρικής Κίνας, προτού εξαπλωθεί σε περισσότερες από 150 χώρες και περιοχές, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώποι ασκούνται σε αυτό παγκοσμίως.
 
Το χωριό Τσεν Τζιά Γκου έχει δεκάδες σχολεία Ται Τσι Τσουάν με περισσότερους από 800 δασκάλους που προσελκύουν μαθητές από όλο τον κόσμο.

"Το Τάι Τσι Τσουάν δεν είναι απλώς άλλο ένα άθλημα που κάνει τους ανθρώπους να είναι "fit"..., πολύ περσσότερο, περιέχει την κινεζική κουλτούρα και φιλοσοφία", δήλωσε ο Yan Shuangjun, ερευνητής του Τάι Τσι Τσουάν. "Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το 2008 και τώρα έχουμε μια μεγάλη νίκη, η οποία θα βοηθήσει αυτό το άθλημα να φτάσει σε περισσότερα μέρη."

"Το Τάι Τσι είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα Γου Σου (Wushu) που προωθούνται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γου Σου. Η ένταξή του έχει μεγάλη σημασία για την προώθηση του Γου Σου, και ιδιαίτερα του Τάι Τσι Τσουάν, σε παγκόσμιο επίπεδο", δήλωσε ο Zhang Qiuping, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γου Σου.

Από το 2014, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τάι Τσι Τσουάν διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γου Σου. Αξιοσημείωτο είναι δε, ότι τον Ιανουάριο του 2020, το Τάι Τσι Τσουάν εντάχθηκε επίσημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεολαίας του Ντακάρ του 2026.
 
Μια μεγάλη αναγνώριση για μια πολύ σπουδαία τέχνη σώματος και πνεύματος.
 
Πηγή:xinhuanet.com

Οι πηγές του παρόντος δικτυακού τόπου είναι κυρίως από το shaolin.com.gr με την άδεια του κατόχου καθώς και από άλλες διασταυρωμένες πληροφορίες από πρακτική γνώση, μελέτη και προσωπική έρευνα του δασκάλου της σχολής "Πηγή του Νεαρού Δάσους" Κορίνθου Χρήστου Παναγόπουλου. Christos Panagopoulos (Yan Shan)
Το υλικό του παρόντος τόπου (φωτογραφίες & βίντεο) προέρχονται από μαθήματα, γεγονότα και δραστηριότητες (εντός και εκτός) της σχολής "Πηγής του Νεαρού Δάσους" Κορίνθου καθώς και από ταξίδια του δασκάλου της στην Κίνα.
Πηγή του Νεαρού Δάσους Κορίνθου
Τέρμα Φλιούντος, Καλλιθέα, 20100 Κόρινθος
Επικοινωνήστε με email εδώ
Περισσότερα

Η αναδημοσίευση κειμένων και λοιπών στοιχείων (γραφικών, φωτογραφιών κλπ) επιτρέπεται με την άδεια του κατόχου και την αναγραφή της σχετικής πηγής τους.
© 2007 - 2023 taiji.com.gr, σαολιν.gr - Web Design & Hosting by eDesigner