Φθινοπωρινή εκδρομή για Τάι Τσι στην ορεινή Κορινθία

Η δάσκαλος της Πηγής του Νεαρού Δάσους Κορίνθου, Χρήστος Παναγόπουλος, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 διοργάνωσε τη δεύτερη εκπαιδευτική ολοήμερη εκδρομή στην ορεινή Κορινθία με αντικείμενο την εξάσκηση στο Τάι Τσι Τουί Σόου 推手 - "Τα χέρια που σπρώχνουν".
 
Κατά την διάρκεια της ημέρας οι μαθητές βίωσαν σωματικά και κατανόησαν τον τρόπο που το Τάι Τσι Τσουάν 太极拳 μπορεί να λειτουργήσει ως τέχνη αποτροπής μιας εξωτερικής δύναμης κάνοντας χρήση τεχνικών όπως η μόχλευση, η ευαισθησία, η ανταπόκριση, ο συντονισμός και η τοποθέτηση του σώματος (ρίζωμα). Η εξάσκησή των "χεριών που σπρώχνουν" είναι απαραίτητη για κάθε ασκούμενο στο Τάι Τσι.
 
Επίσης στο ενδιάμεσο της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους πρακτικούς τρόπους εφαρμογής εναλλακτικών θεραπειών της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής όπως πιεσοθεραπεία, βελονισμός, μόξα κ.α. από την εναλλακτική θεραπεύτρια Βεατρική Βλαστάκη καθώς μαζί της συζητήθηκαν ενδιαφέροντα σχετικά με την παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, θέματα.
 
Η εμπειρία για όλους ήταν επικοδομητική και σίγουρα θα δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον να επαναληφθεί.
 

Οι πηγές του παρόντος δικτυακού τόπου είναι κυρίως από το shaolin.com.gr με την άδεια του κατόχου καθώς και από άλλες διασταυρωμένες πληροφορίες από πρακτική γνώση, μελέτη και προσωπική έρευνα του δασκάλου της σχολής "Πηγή του Νεαρού Δάσους" Κορίνθου Χρήστου Παναγόπουλου. Christos Panagopoulos (Yan Shan)
Το υλικό του παρόντος τόπου (φωτογραφίες & βίντεο) προέρχονται από μαθήματα, γεγονότα και δραστηριότητες (εντός και εκτός) της σχολής "Πηγής του Νεαρού Δάσους" Κορίνθου καθώς και από ταξίδια του δασκάλου της στην Κίνα.
Πηγή του Νεαρού Δάσους Κορίνθου
Τέρμα Φλιούντος, Καλλιθέα, 20100 Κόρινθος
Επικοινωνήστε με email εδώ
Περισσότερα

Η αναδημοσίευση κειμένων και λοιπών στοιχείων (γραφικών, φωτογραφιών κλπ) επιτρέπεται με την άδεια του κατόχου και την αναγραφή της σχετικής πηγής τους.
© 2007 - 2023 taiji.com.gr, σαολιν.gr - Web Design & Hosting by eDesigner