Εκδρομή στην ορεινή Κορινθία για Τάι Τσι Τουί Σόου

Μια εκπαιδευτική ολοήμερη εκδρομή στην ορεινή Κορινθία με αντικείμενο την εφαρμογή των "Χεριών που Σπρώχνουν του Τάι Τσι - Τουί Σόου 推手 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 με εισηγητή τον δάσκαλο της  "Πηγής του Νεαρού Δάσους" Κορίνθου, Χρήστο Παναγόπουλο και την συμβολή της εκπαιδεύτριας Τάι Τσι, Βεατρίκης Βλαστάκη.
 
Το πρόγραμμα ήταν ολοήμερο και ξεκίνησε στο εξαιρετικά φιλόξενο ξενοδοχείο Olvios Hotel το οποίο βρίσκεται στην Γκούρα και "βλέπει" όλο τον κάμπο του Φενεού. Το ομιχλώδες φθινοπωρινό τοπίο σε συνδυασμό με την ησυχία του χωριού συντέλεσε στην απρόσκοπτη και άνετη εξάσκηση των βασικών αρχών και των τεχνικών της τέχνης του Τουί Σόου.

Μετά την άφιξη το πρωί της Κυριακής και αφού προσφέρθηκε το πρωινό στο ξενοδοχείο, ξεκίνησε το πρώτο μέρος που διήρκεσε μιάμιση ώρα και διδάχτηκαν οι βασικές αρχές τοποθέτησης του σώματος και οι βασικές εφαρμογές με το ένα χέρι. Στη συνέχεια έγινε διάλειμμα για μεσημεριανό με μπουφέ κινέζικης κουζίνας στο ίδιο ξενοδοχείο και λίγο αργότερα το απόγευμα, ακολούθησε το δεύτερο μέρος, επίσης μιάμισης ώρας, αυτή τη φορά έξω στη φύση, στο ειδυλλιακό μέρος της λίμνης Δόξας του Φενεού. Εκεί διδάχτηκαν δυο επιπλέον παραλλαγές πιο προχωρημένων τεχνικών Τουί Σόου με δυο χέρια.
 
Οι συμμετέχοντες μέσα στο 3ωρο μάθημα βίωσαν και κατανόησαν πρακτικά τον τρόπο που το Τάι Τσι Τσουάν 太极拳 μπορεί να λειτουργήσει ως "επαφή" για την αποτροπή μια εφαρμοσμένης δύναμης (άμυνα) κάνοντας χρήση τεχνικών όπως τη μόχλευση, την ευαισθησία, την ανταπόκριση τον συντονισμό και την τοποθέτηση του σώματος (ρίζωμα). 

Η εμπειρία ήταν μοναδική για όλους και θα ακολουθήσει ακόμα μια μονοήμερη εκδρομή με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνικών σε ελεύθερο βηματισμό και την εφαρμογή τους σε επαφή σώμα με σώμα.
 


 

Οι πηγές του παρόντος δικτυακού τόπου είναι κυρίως από το shaolin.com.gr με την άδεια του κατόχου καθώς και από άλλες διασταυρωμένες πληροφορίες από πρακτική γνώση, μελέτη και προσωπική έρευνα του δασκάλου της σχολής "Πηγή του Νεαρού Δάσους" Κορίνθου Χρήστου Παναγόπουλου. Christos Panagopoulos (Yan Shan)
Το υλικό του παρόντος τόπου (φωτογραφίες & βίντεο) προέρχονται από μαθήματα, γεγονότα και δραστηριότητες (εντός και εκτός) της σχολής "Πηγής του Νεαρού Δάσους" Κορίνθου καθώς και από ταξίδια του δασκάλου της στην Κίνα.
Πηγή του Νεαρού Δάσους Κορίνθου
Τέρμα Φλιούντος, Καλλιθέα, 20100 Κόρινθος
Επικοινωνήστε με email εδώ
Περισσότερα

Η αναδημοσίευση κειμένων και λοιπών στοιχείων (γραφικών, φωτογραφιών κλπ) επιτρέπεται με την άδεια του κατόχου και την αναγραφή της σχετικής πηγής τους.
© 2007 - 2023 taiji.com.gr, σαολιν.gr - Web Design & Hosting by eDesigner