Επιμονή και ευρηματικότητα


Μια φορά ένας πολέμαρχος σταμάτησε σε ένα μοναστήρι κατά την επιστροφή στο σπίτι του έπειτα από μια επιτυχημένη στρατιωτική εκστρατεία. Θέλησε να επισκεφθεί τον ηγούμενο ο οποίος ήταν παλιός του δάσκαλος.

Ενώ ο ηγούμενος και ο πολέμαρχος καθόταν στην αυλή κουβεντιάζοντας ευχάριστα και πίνοντας τσάι, τους απέσπασε την προσοχή ένα γεγονός μεταξύ αρχαρίων και ενός ανώτερου μοναχού. Ο αρχάριος παραπονιόταν ότι η τεχνική διαλογισμού που του είχε δώσει ο ανώτερος μοναχός ήταν αναποτελεσματική και άχρηστη. "Δεν μπορεί να με διδάξει πώς μπορούν να συγκεντρωθώ περισσότερο στον διαλογισμό...!" φώναξε ο αρχάριος. "Δώστε μου μια πιο αξιόπιστη τεχνική."

Παρατηρώντας το γεγονός ο δάσκαλος ανησύχησε αλλά ο πολέμαρχος στάθηκε και είπε: «Σας παρακαλώ, δάσκαλε, επιτρέψτε μου να βοηθήσω αυτόν τον νεαρό άνδρα." Ο δάσκαλος συμφώνησε και ο πολέμαρχος κάλεσε έξι από τους τοξότες του.

Ο πολέμαρχος στη συνέχεια γέμισε ένα φλιτζάνι τσάι μέχρι το χείλος και προσεκτικά το παρέδωσε στον αρχάριο... "Πάρε αυτό το φλιτζάνι του τσαγιού," διέταξε ", και χωρίς να χυθεί ούτε μια σταγόνα, θα το γυρίσεις σε όλη την αυλή."

Καθώς ο αρχάριος πήρε το φλιτζάνι  ο πολέμαρχος διέταξε τους τοξότες του, «Ακολούθησε τον! Αν χυθεί έστω και μια σταγόνα, εκτοξεύστε τα βέλη σας! "Η τοξότες ετοίμασαν τα τόξα τους και άρχισαν να περπατούν δίπλα στον αρχάριο ο οποίος, κατά τα επόμενα είκοσι λεπτά, έμαθε πώς μπορεί να επικεντρώνει πλήρως την προσοχή του.
 
Από το "Εβδομαδιαίο Τσαν" του Ναού Σαολίν
Απόδοση: Παναγόπουλος Χρήστος


 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών