Σι Ντε Τσάο 释德超 (Shì Dé Chāo) 31η γενιά μοναχών Σαολίν

Ο δάσκαλος Σι Ντε Τσάο 释德超 (Shì Dé Chāo), με τη μακριά γενειάδα που μοιάζει του Μπόντι Ντάρμα ή Τα Μο 达摩 (Da Mo), είναι πιθανώς ο πιο γραφικός μοναχός του ναού Σάο Λιν σήμερα. Γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου το 1968 στο χωριό Λι Χόου (Li Hou) του νομού Τάι Κανγκ 太康 (Tài Κāng) της επαρχίας Χο Ναν 河南 (He Nan) της Κίνας.

Ο πατέρας και η μητέρα του απέκτησαν τέσσερα παιδιά, 2 κόρες και 2 γιους. Το όνομά του, προτού γίνει μοναχός Σάο Λιν, ήταν Λι Χουάι Τσινγκ (Lι Huai Qing) και γοητεύτηκε από τις πολεμικές τέχνες από πολύ μικρός. Έτσι στην ηλικία των 10 ετών άρχισε την κατάρτιση Σάο Λιν κάτω από την καθοδήγηση του Λι Σουνγκ Τανγκ (Lι Shong Tang), στο χωριό του.

Το έτος 1980 o ναός Σάο Λιν επανοικοδομήθηκε εν μέρει. Ο Λι Χουάι Τσινγκ εξεπλάγη για τον μεγάλο ναό που είχε ακούσει ότι ήταν και πάλι "ζωντανός". Έτσι αποφάσισε να γίνει βουδιστής μοναχός και πήγε στο ναό Σάο Λιν όπου έγινε αποδεκτός ως απόστολος Σάο Λιν από τον μεγάλο δάσκαλο Σι Σου Σι 释素喜 (Shi Su Xi 1924 - 2006) και του δόθηκε το όνομα Σι Ντε Τσάο.

Μια ημέρα είδε ένα όραμα και πήγε στο βουνό ως ερημίτης. Από τότε άφησε την γενειάδα του μακριά και έμοιαζε του μεγάλου Δασκάλου Μποντιντάρμα με το κινεζικό όνομα Τα Μο. Είναι πολύ ισχυρός και πολύ καλά καταρτισμένος που σχεδόν κανένας δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει. Μέχρι τώρα δεν έχει δεχτεί κανένα σπουδαστή και βοηθά τον Σι Ντε Γιάνγκ 释德杨 (Shi De Yang) στο σχολείο πολεμικών τεχνών στην πόλη Ντενγκ Φενγκ.

 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών