18 Βασικές Δεξιότητες Σαολίν 十八氏基本功

Οι 18 Βασικές Δεξιότητες - Σου Πα Σι Τσιν Μπεν Κουνγκ - 十八氏基本功 (Shí Bā Shì Jī Běn Gōng) των μοναχών Σαολίν μπορούν να χαρακτηριστούν ως τα «κλειδιά» του βασιλείου του Σαολίν Κουνγκ Φου. Δεν φτάνει κάποιος να εκτελεί περίπλοκες φόρμες, επιπλέον χρειάζεται να υπάρχει σωστή υποδομή στο σώμα ώστε η απόδοση να γίνεται με δύναμη, σταθερότητα, έλεγχο και αυστηρότητα. Αυτές οι ιδιότητες αποκτούνται δουλεύοντας ξεχωριστά με επιμέλεια κάθε μία από τις βασικές δεξιότητες.

Οι δεξιότητες επικεντρώνονται στις βασικές στάσεις με χρήση γροθιάς, παλάμης και λακτισμάτων του Σαολίν Κουνγκ Φου οι οποίες εκτελούνται με ρουτίνες στατικά ή κινητικά σε ευθεία γραμμή. Προσφέρουν σταθερότητα στις μετατοπίσεις των βασικών στάσεων δίνοντας ισορροπία και άνεση στην κίνηση ακόμα και στις πιο δύσκολες φόρμες, άοπλες και ένοπλες.

Επιπλέον θεωρείται ένα άρτιο πρόγραμμα γυμναστικής που περιλαμβάνει, αερόβια και αναερόβια κίνηση, διατάσεις και ενδυνάμωση όλων των μυικών ομάδων του σώματος γιατί απαιτείται το σώμα να είναι ευλύγιστο και να λειτουργεί ως σύνολο.

Η ανάπτυξη του προγράμματος των βασικών δεξιοτήτων του Σαολίν Κουνγκ Φου απαιτεί αρκετά έτη σπουδών υπό την προσεκτική καθοδήγηση ενός έγκυρου δασκάλου Σαολίν, ο οποίος ελέγχει την ποιότητα της τεχνικής και την καθαρότητα του ύφους, έτσι ώστε τίποτα να μην αφαιρεθεί ή να προστεθεί στην παλιά παράδοση όπως μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.

Η αφομοίωση των βασικών δεξιοτήτων σε στατική όσο και σε κινητική μορφή γίνεται παράλληλα και συμπληρωματικά με τις Άοπλες φόρμες 少林拳 και τις Ένοπλες φόρμες 少林兵器 Παραδοσιακού Σαολίν Κουνγκ Φου.

 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών