Σαολίν Σι 少林寺 (Shào Lín Sì) "Ο ναός του νεαρού δάσους"

Επίσημος δικτυακός τόπος του ναού Σαολίν  www.shaolin.org.cn

Ο σεβασμός προς τους μοναχούς Σαολίν και η σπουδαιότητα του Σαολίν Κουνγκ φου στην ιστορία της Κίνας είναι αδιαμφισβήτητα. Xαρακτηριστικό είναι ότι το έτος 1995 με αφορμή την επέτειο 1.500 χρόνων από την ίδρυση του μοναστηριού, η κυβέρνηση εξέδωσε μια σειρά από γραμματόσημα με θέμα τον ναό Σαολίν . Τα γραμματόσημα αυτά, αναδεικνύουν τον ναό Σαολίν , "Το δάσος της παγόδας" - κοιμητήριο των μεγάλων διδασκάλων, τους μάχιμους μοναχούς και την εξάσκησή τους στο πολεμικό Κουνγκ Φου και το σημαντικό ιστορικό γεγονός της μάχης και νίκης των 13 κονταροφόρων μοναχών, έναντι του στρατού του σφετεριστή του αυτοκρατορικού θρόνου, Ουάνγκ Σι Τσουνγκ 王世充 (Wáng Shì Chōng) που συνέβαλε ουσιαστικά στο ξεκίνημα της πιο ένδοξης δυναστείας στην ιστορία της Κίνας και σήμερα είναι μυθικοί ήρωες.

Επισκέψεις:10092
Ιστορία του ναού Σαολίν 少林历史

Επισκέψεις:6823
Δάσκαλοι Σαολίν αρχαίων χρόνων 历代武僧
Σε αυτήν την ενότητα παρουσιάζονται μερικοί από του πιό σεβαστούς ιερείς και αρχιερείς του ναού Σαολίν των παλαιότερων χρόνων .

Επισκέψεις:10244
Σι Γιούνγκ Σιν 释永信 (Shi Yong Xin) ο 30ος ηγούμενος του ναού Σάο Λιν.
Ο σεβασμιότατος μεγάλος δάσκαλος Σι Γιούνγκ Σιν (Shi Yong Xin) 释永信, είναι ο 30ος ηγούμενος του ναού Σάο Λιν. Στις 19 Αυγούστου του 1999 μια συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε για να εισαγάγει το μοναχό Σι Γιούνγκ Σιν στην αίθουσα των πατριαρχών. Με την ολοκλήρωση μιας διήμερης τιμητικής τελετής ο αναπληρωτής ηγούμενος Σι Σου Σι, απαλλάχθηκε από την αίθουσα και ο δάσκαλος Σι Γιούνγκ Σιν ανέλαβε τη νέα θέση του...

Επισκέψεις:9070
Σύγχρονοι δάσκαλοι Σαολίν 现代武僧
Σε αυτήν την ενότητα παρουσιάζονται μερικοί από του πιό σεβαστούς ιερείς και αρχιερείς του ναού Σαολίν των νεωτέρων χρόνων (20ου - 21ου αιώνα).

Επισκέψεις:20593
Βιβλιοθήκη του Σαολίν Κουνγκ Φου
Προμηθευτείτε συγγράμματα και βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή που αφορούν την ιστορία και την διδασκαλεία του Σαολίν μεταφρασμένα στα ελληνικά.

 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών