Σαολίν Κουνγκ Φου για παιδιά, τι προσφέρει, που αποσκοπεί - Παιδική δεξιότητα 童子功

Το Σαολίν Κούνγκ Φου είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τα παιδιά γιατί τα βοηθά να αναπτυχθούν σωματικά στους τομείς της ισορροπίας, συντονισμού, αντίδρασης, ευελιξίας, ταχύτητας, αντοχής και δύναμης. Τα παιδιά έτσι χτίζουν την αυτοπεποίθησή τους, μαθαίνουν να σέβονται τον εαυτό τους, τον δάσκαλό τους και τους συμφοιτητές τους. Επιπλέον αποκτούν ομαδικότητα και μαθαίνουν να εργάζονται με άλλα παιδιά για ένα κοινό αποτέλεσμα.
 
Σημαντικό στοιχείο της εκμάθησης είναι η διαδραστική συμμετοχή στην άσκηση γιατί ο ασκούμενος μαθαίνει να οδηγείται (υπακούει) αλλά και να οδηγεί. Επίσης ο ρυθμός στην άσκηση κάνει ευκολότερη την εκμάθηση πολύπλοκων κινητικών συνδυασμών που εκτελούνται με αφορμή ένα εξωτερικό ερέθισμα (παράγγελμα) αναπτύσσοντας έτσι την "κιναισθησία" (εσωτερική ενημερότητα της θέσης και κίνησης των μερών του σώματος στον χώρο)
 
Οι πολεμικές τέχνες είναι πάνω από όλα αυτοπειθαρχία η οποία απαιτεί την εστίαση, την σκληρή δουλειά και την επιμονή. Αληθινές αξίες που θα βοηθήσουν τα παιδιά σε όλες τις πτυχές της ζωής τους. Το Σαολίν Κουνγκ Φου ωστόσο σαν τέχνη σώματος και πνεύματος, έχει μια ιδιαίτερη προσέγγιση για τα παιδιά και ένα τρόπο άσκησης αφιερωμένο ειδικά σε αυτά.
 
Ως γνωστό τα παιδιά έχουν φυσική ευλυγισία που όταν μεγαλώνουν την χάνουν... πως θα μπορούσε να διατηρήθεί αυτό το θαυμάσιο χάρισμα ως τα βαθειά γεράματα;
 
H «Παιδική Δεξιότητα», Ντονγκ Τζι Κούνγκ 童子功 (Tóng Zǐ Gōng), είναι μια εκπληκτική πτυχή του Σαολίν Κουνγκ Φου όπου τα παιδιά μπορούν να αρχίσουν να ασκούν από την ηλικία των 5 ετών και άνω. Αποτελείται από διάφορες δεξιότητες ευλυγισίας, αλμάτων και στάσεων που καλλιεργεί απίστευτη ευελιξία, επιδεξιότητα, δύναμη και αυτοέλεγχο στο παιδί. Επιπλέον και πιο σημαντικό είναι ότι η συνεχής άσκησή του ενδυναμώνει και σκληραγωγεί τις ιδιαίτερες ευαίσθητες περιοχές του σώματος όπως κεφάλι, μέση, ήβη κ.α. 

Οι μαθητές που είναι γνώστες και έχουν κατάρτιση σε αυτην τη αρχαία τέχνη του ναου Σαολίν, προοδεύουν πολύ πιο γρήγορα στις μαχητικές τέχνες καθώς μεγαλώνουν. Το Ντονγκ Τζι Κούνγκ είναι σε θέση να μετατρέψει τον δόκιμο μαθητή σε ένα ασκούμενο ιδιαίτερα ικανό που θα ξεχωρίζει από τους συνομηλίκους του, σε δύναμη, σε σώμα και  σε πνεύμα ...χαρακτηριστικά που θα κρατήσει για μια ζωή. Αν κάποιος ασκεί το Σαολίν Κουνγκ Φου χωρίς να έχει ασκήσει Ντονγκ Τζι Κούνγκ θα ακολουθήσει μια φυσική ανάπτυξη οπού κάποια στιγμή η ποιότητα θα αρχίσει να φθίνει μέχρι την ηλικία των 50 ή 60 χρόνιων, αλλά ο οποίος έχει ασκήσει το Ντονγκ Τζι Κούνγκ δεν θα χάσει καθόλου από την ευελιξία του και από τις δεξιότητες του μέχρι τα βαθειά γεράματα.
 
Να σημειωθεί ότι η άσκηση αυτή ενδείκνυται μόνο σε μικρούς μαθητές ηλικίας 5 έως 10, ως συμπλήρωμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Σαολίν Κουνγκ Φου.
 
Το Ντονγκ Τζι Κουνγκ χωρίζεται σε δυο επίπεδα, "Παιδικό - Βασικό" και "Εφηβικό - Προχωρημένο".
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών