"Αποφυγή - χτύπημα" Σαν Τα 散打 (San Da)

Το" Σαν Τα" 散打 (San Da), κυριολεκτικά "αποφυγή - χτύπημα"  ή "Σαν Σου" (散手 San Shou) κυριολεκτικά "ελεύθερο χέρι", είναι ένα κινέζικο σύστημα αυτοάμυνας που είναι ταυτόχρονα και μαχητικό άθλημα. 
 
Το "Σαν Τα" είναι μια πολεμική τέχνη που αναπτύχθηκε αρχικά από την κινεζική στρατιωτική βάση που μελέτησε και συνδύασε τις πρακτικές των παραδοσιακών Κουνγκ Φου με τις σύγχρονες τεχνικές αγωνιστικής πάλης. Περιλαμβάνει πλήρη επαφή όπως το kickboxing, με γροθιές, λακτίσματα, πάλη, ρίψεις, πτώσεις και  κρατήματα και σε ορισμένους διαγωνισμούς ακόμα και χτυπήματα με αγκώνες και γόνατα.
 
Δεν θεωρείται ως ένα αυτόνομο στυλ, αλλά αντίθετα θεωρείται ως ένα από τα δύο συστατικά  της κατάρτισης των κινεζικών πολεμικών τεχνών και συχνά διδάσκεται παράλληλα με τα παραδοσιακά Τάο Λου (φόρμες) εκπαίδευσης. Ωστόσο, ως μέρος της ανάπτυξης του αθλητισμού  Γου Σου 武术 (Wu Shu) αναπτύχθηκε από την κινεζική κυβέρνηση, ένα πρότυπο πρόγραμμα σπουδών ειδικά για το "Σαν Τα".  Σε αυτό το πρότυπο πρόγραμμα σπουδών εφαρμόζεται συνήθως όρος "Σαν Σου". 
 
Αυτό το πρόγραμμα σπουδών αναπτύχθηκε σε σχέση με τις παραδοσιακές κινέζικες πολεμικές τέχνες. Επίσης αυτό το πρόγραμμα ποικίλλει στις διάφορες μορφές της, μιας και η κινεζική κυβέρνηση ανέπτυξε μια έκδοση για τους πολίτες για αυτοάμυνα και μια ως άθλημα.
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών