"Η γροθιά των 7 αστέρων" Τσι Σινγκ Τσουάν 七星拳 (Qi Xing Quan)

Η μορφή Τσι Σινγκ Τσουάν 七星拳 (Qi Xing Quan) "Γροθιά των 7 αστέρων" ή "Γροθιά της μεγάλης Άρκτου" είναι μια αντιπροσωπευτική μορφή από τις αρχαίες δεξιότητες πολεμικών τεχνών Σαολίν εμπνευσμένη από τον μεγάλο αστερισμό των 7 αστεριών που σχηματίζουν την Μεγάλη Άρκτο.

Πρόκειται για ένα δυναμικό μαχητικό σύνολο που η κίνηση, αλλάζει κατευθύνσεις σύμφωνα με το σχήμα της Μεγάλης Άρκτου. Η Μεγάλη Άρκτος και ο Πολικός Αστέρας στην παράδοση της Κίνας έχουν μεγάλη σημασία γιατί αντιπροσωπεύουν τη σχέση σύνδεσης των ανθρώπινων όντων και του ουρανού.

Η στρατηγική αυτής της μορφής Σαολίν αναμιγνύει το "σκληρό" και το "μαλακό" για να συντρίψει τον αντίπαλο γρήγορα. Είναι φόρμα είναι συνοπτική, εύκαμπτη και ευμετάβολη, με ακριβή δομή που ασκεί και εφαρμόζει το σθένος της μαλακής και γρήγορης δύναμης με σκοπό να πλήξει διεξοδικά τον αντίπαλο. Τα χέρια και τα πόδια στοχεύουν σε καίρια σημεία του σώματος (όπως την βουβωνική χώρα) ενώ η απότομες μετατοπίσεις κρύβουν εύκολες ρίψεις του αντιπάλου.
 
Δείτε σχετικό βίντεο από τον Σι Μιάο Τζιέ 释妙杰 (Shi Miao Jie)

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη φόρμα χρησιμοποιήθηκε ως η χαρακτηριστική παραδοσιακή εξάσκηση των μοναχών Σαολίν στην ταινία Shaolin Temple 2011 (δείτε trailer κάτω). 
 
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών