Το πρόσωπο του Μποντιντάρμα

Είχε πραγματικά γενειάδα ο δάσκαλος Μπόντι Ντάρμα ή στην Κινεζική Τα Μο 达摩 (Da Mo); Έδειχνε θυμωμένος; Πως πραγματικά έμοιαζε; Όλες αυτές οι ερωτήσεις είναι πολύ συχνές από πολλούς οπαδούς αλλά και σπουδαστές του Σαολίν. Επίσης πολλοί εκ των μαθητών του ναού Σάο Λιν κάνουν την ίδια ερώτηση στους δασκάλους τους.

Μετά από την ίδρυση του τόπου ενταφίασης του αξιοσέβαστου Τα Μο πολλά μυστήρια λύθηκαν. Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια σχετίζεται με το πρόσωπο του. Όλοι ξέρουμε ότι είχε μακριά γενειάδα, τρίχες στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και έδειχνε πολύ αγριωπός. Αλλά μια μεγάλη ανακάλυψη στην περιοχή του ναού Κουνγκ Σιάνγκ 空相寺 ( Kong X iang Si) αποδεικνύει το αντίθετο.

Ο ναός Κουνγκ Σιάνγκ βρίσκεται στην κομητεία Σαν 陕县 ( Shan Xian) και ανήκει στην πόλη Σαν Μεν Σιά 三门峡 ( San Men Xia). Εγκαθιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου της ανατολικής δυναστείας Χαν το 526 μ.Χ. για τη μνήμη του μεγάλου δασκάλου Τα Μο. Κατά τη περίοδο ανακαίνισης του ναού το 2002, οι μοναχοί βρήκαν μερικά υπέροχα κομψοτεχνήματα χαραγμένα σε πέτρα. Ένα από αυτά τα πέτρινα κομψοτεχνήματα είναι μεγάλης σημασίας λόγω του περιεχομένου του. Περιέχει την ιστορία του δασκάλου και ένα μεγάλο σχέδιο το οποίο τον απεικονίζει. Αυτό το πέτρινο μνημείο δημιουργήθηκε γύρω στο 1000 μ.Χ. κατά τη διάρκεια της δυναστείας Σουνγκ 宋朝 ( Song 960 - 1279).

Αυτή η μνημειώδης πέτρα απεικονίζει τον αξιοσέβαστο Τα Μο χωρίς γένια και τρίχες. Έχει το διάσημο σανδάλι στο δεξί του χέρι και βαδίζει προς τη δύση. Αυτό το πέτρινο μνημείο λέγεται ( Damo zushi zhi lu xi gui tu) που σημαίνει "Ο δάσκαλος Τα Μο κρατώντας το ένα παπούτσι του στο χέρι βαδίζει προς τη δύση" και η αξία του είναι πραγματικά ανυπολόγιστη.
 
Οπότε, όλα τα άλλα σκίτσα του αξιοσέβαστου Τα Μο που τον δείχνουν με μακριά γενειάδα και τρίχες στο πίσω μέρος του κεφαλιού του είναι λάθος; Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι και οι δύο εκδοχές είναι σωστές γιατί συμφωνούν ότι στην περίπτωση του μακροχρόνιου διαλογισμού του στη σπηλιά πάνω από τον ναό Σάο Λιν θα του ήταν αδύνατον να κοιτάει την εμφάνισή του και τότε γένια και μαλλιά θα μεγάλωναν.

Αποστείλτε ένα σχόλιο

:
 

: (προαιρετικό)


: (προαιρετικό)


:
 
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών